Wie is jouw held? Laat het ons weten!

Op donderdag 10 oktober zetten we voor de zesde keer op rij onze Lokale Helden in het zonnetje. En wie deze helden zijn? Dat bepalen jullie! Nomineer jouw Lokale Held van 2024 vóór 25 september via www.leeuwarden.nl/globalgoals.

Global Goals

Op Heldendag vraagt de gemeente Leeuwarden aandacht voor de Global Goals van de Verenigde Naties. In 2015 werden deze 17 doelen vastgesteld. Ze vormen een wereldwijde agenda voor een eerlijkere, duurzamere en betere wereld in 2030. Als gemeente Leeuwarden hebben wij deze doelen hoog in het vaandel staan.

Lokale Helden

Als gemeente doen wij dat natuurlijk niet alleen. Samen met alle inwoners, bedrijven en organisaties in onze gemeente maken we het verschil. Op 10 oktober willen we deze helden, die op eigen initiatief bijdragen aan een duurzamere wereld, bedanken en in het zonnetje zetten. Daarom benoemen we op die dag voor de zesde keer een aantal ‘Lokale Helden’. Dit zijn mensen, initiatieven of organisaties die dagelijks, belangeloos de wereld een stukje duurzamer maken en daarmee het bereiken van de Global Goals dichterbij brengen.

Nomineer jouw held

Samen met de inwoners van onze gemeente gaan we op zoek naar Lokale Helden. Daarom roepen we iedereen uit de stad en omgeving op om duurzame initiatieven, organisaties en personen te nomineren voor Held van 2024. Ken jij die persoon of organisatie die de titel Lokale Held verdient? Nomineer ze dan via onze website www.leeuwarden.nl/globalgoals.

De gemeente selecteert samen met oud-winnaars uit de binnengekomen nominaties een aantal helden die op donderdag 10 oktober feestelijk in het zonnetje worden gezet.