Nieuwe speeltuin aan De Kei is geopend!

De nieuwe speeltuin aan De Kei is geopend! Op donderdagmiddag 19 september 2024 hebben wijkwethouder Hein Kuiken en Walter van Ginkel, manager Klant en Woning bij Bilgaard geopend.

Kinderen uit Bilgaard konden daarna voor het eerst in de nieuwe speeltuin spelen. Voor iedereen was er een hapje en een drankje.

Veel speelplezier!

“Bilgaard is een heel fijne wijk om te wonen en op te groeien”, zegt wijkwethouder Hein Kuiken. “Het is heel belangrijk dat dit zo blijft en als het even kan nog beter wordt. Ik hoop dat deze speeltuin een plek wordt waar heel veel kinderen komen spelen en waar gezinnen elkaar kunnen ontmoeten!”

Walter van Ginkel, manager Klant en Woning bij WoonFriesland: “Onze wijkconsulenten zijn de ogen en oren in de wijk en werken daar dagelijks aan, samen met andere partijen in de wijk. Daarom hebben we ook graag een bijdrage gedaan om deze fijne plek mogelijk te maken.”

Over de speeltuin aan De Kei
Op initiatief van WoonFriesland hebben leerlingen van IKC Prins Maurits in 2023 meegedaan met het ontwerp van de speeltuin. Landschapsarchitecte Berte Daan van bureau PeetersenDaan heeft hun ideeën uitgewerkt in het uiteindelijke plan, dat nu is gerealiseerd. WoonFriesland heeft met een financiële bijdrage de aanleg mogelijk gemaakt. Gemeente Leeuwarden is de opdrachtgever.

Er zijn een kabelbaan, een klimrek en schommels. Ook is er een speeltoestel waarop je kunt fierljeppen. Tussen de speeltuin en de Kalkvaart zorgt een muurtje van tegels ervoor dat ook kleine kinderen veilig kunnen spelen.

Afgelopen zomer hebben aannemers van Nota Infra uit Sneek het terrein voor de speeltuin voorbereid en ingericht. Onder het terrein van de speeltuin is eerst een nieuw riool voor regenwater aangelegd. Daarmee kan water na harde regenbuien snel weg. Dit riool wordt in gebruik genomen na de volledige herinrichting van De Kei.

Startschot voor herinrichting van De Kei
De opening van de speeltuin is het startschot voor de gehele herinrichting van De Kei. Daarbij wordt de wijk groener en aantrekkelijker gemaakt. De verkeersveiligheid wordt beter en verder wordt de afvoer van regenwater verbeterd. Het materiaal dat wordt gebruikt is circulair en gaat lang mee. Ook komen er nieuwe straatverlichting en afvalbakken.