Bosk-ent De Swalker te koop voor het goede doel

De Swalker, kunstwerk van stormhout

Word jij de nieuwe eigenaar van De Swalker (De Zwerver)? Deze ent “liep” afgelopen zomer mee met het Bosk. Nu Bosk is afgelopen is hij op zoek naar een definitieve bestemming. Verenigingen, bedrijven, scholen en particulieren, iedereen met een buitenruimte kan een bod doen op De Swalker. De opbrengst van de veiling gaat naar de kinderafdeling van het MCL.  

Doe een bod op De Swalker
Geef je bod voor maandag 14 november aan de gemeente door. Stuur een e-mail naar groenleeft@leeuwarden.nl met daarin het bedrag, je naam, de toekomstige locatie van De Swalker en de reden waarom je De Swalker wilt adopteren. De winnaar krijgt van ons bericht. De Buitendienst van de gemeente zorgt ervoor dat De Swalker gratis op zijn nieuwe plaats komt te staan.

Een Swalker in jouw tuin, waar moet je rekening mee houden?   

We willen De Swalker een goede plek geven en waar men nog jaren plezier van hem heeft. Naast een kunstwerk is hij een ideale schuilplaats voor insekten en vogels. We plaatsen De Swalker alleen op eigen terrein en niet in de openbare ruimte. Daarnaast heeft De Swalker een vlakke en stabiele ondergrond nodig. Het kunstwerk is onderhoudsvrij.

Wie is De Swalker?

Tijdens Bosk stonden verschillende enten bij de toegangswegen van de stad Leeuwarden. Daar is alleen De Swalker nog van over. De Swalker is gemaakt door Alle de Jong en Daniel Veenstra van de buitendienst. Een flinke storm leverde het hout voor de kunstwerken. Het kunstwerk is 3 meter hoog en 2,5 meter breed. 

De Swalker, kunstwerk van stormhout
Bron: Trendbeheer.com
Terug naar het overzicht