“Groen leeft” leeft!

Yes! De website van Groen leeft in Leeuwarden is gelanceerd en daarmee is vorm en inhoud gegeven aan de communicatie over alles wat met onze groene leefomgeving te maken heeft.

Een groene gemeente maakt wonen, werken en recreëren extra prettig. Omdat het er mooi uitziet, bijdraagt aan een gezond klimaat, goed is voor de natuur, hittestress tegengaat en water afvoert én opvangt. Daarom investeert de Gemeente Leeuwarden iedere dag in het onderhouden, uitbreiden en verbeteren van het groen. 

Groen leeft én geeft

De waarde van een gezonde, groene omgeving staat vast. Zonder groen zou onze stad, ons dorp, onze straat nagenoeg onleefbaar worden. Om ervoor te zorgen dat iedere inwoner van de gemeente begrijpt waarom groen belangrijk is, zijn we als gemeente gestart met Groen leeft in Leeuwarden. Een campagne die aandacht vraagt voor het belang van een groene omgeving, die uitleg geeft over de manier waarop we binnen de gemeente omgaan met groen en die hopelijk inspireert om zelf bij te dragen aan die groene omgeving. 

Ga naar buiten en maak het groen(er)!

Het is half april, de zon schijnt (eindelijk) en het groen schiet de grond weer uit. We hopen dat je groene vingers beginnen te jeuken en dat ons verhaal je aanzet om zelf ook een “struikje” bij te dragen aan het prachtige groen in de gemeente. Heb je opmerkingen of suggesties, dan lezen we die heel graag. Mail je ons?

Terug naar het overzicht